TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. április 23.,
Béla
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Folytatódnak az útfejlesztések 2021.06.07


Idén év végéig az ötvennyolc települést magába foglaló Tolna megyei 2. számú választókerületet tekintve több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési és felújítási beruházások.

197456495_4679876225360413_2587516642250536874_n

Mindezt Potápi Árpád János jelentette be hétfőn Nagykónyiban. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a témában tartott sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy ezek egy része előkészítés alatt van, de jelentős százalékban már elkezdődtek a munkálatok.

A sajtótájékoztató helyszínét, Nagykónyit is két beruházás érinti. Egyrészt a 61-es főúton, a piac mellett kijelölt gyalogátkelőhelyet létesít a kivitelező Magyar Közút Nonprofit Zrt. Másrészt megújul a 6532-es Hőgyész-Dombóvár összekötő út. A két projekt mindösszesen 170 millió forintba kerül. A kivitelezés Nagykónyiban május 25-én, míg a 6532-es úton május 26-án kezdődtek. A beruházások várhatóan négy hónapot vesznek igénybe.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), a Magyar Falu Program (MFP) és a Közút saját forrásai biztosítják a hátteret a 2021-es évre tervezett építésekhez – tette hozzá Becze Szabolcs.

A Közút megyei igazgatója – országos kitekintésben – azt is elmondta, hogy társaságuk 2019-től kezdődően 526 kilométernyi út felújítását indította el.

– Örülünk annak, hogy sok útszakasz készült el ebben a fejlesztési ciklusban, de az még jobb hír, hogy már látjuk a folytatást is – nyilatkozta Orbán Attila. A megyei közgyűlés alelnöke kiemelte, a pontos számok még csak körvonalazódnak, ugyanakkor arról biztosított, hogy a mostaninál is jelentősebb forrásokat szeretnének Tolna megyébe hozni.

– A lakosság nevében is köszönöm a segítséget. Régóta vártuk ezeket a fejlesztéseket, amelyek révén biztonságosabb lesz a közlekedés és a gyalogátkelés – emelte ki Pusztai László polgármester.

Forrás: TEOL.hu

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás