TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. március 28.,
Gedeon
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Művészetek Fesztiválja Szekszárdon 2022.08.25


Szeptember 9-11. között 3 napig színház, zene, irodalom, képzőművészet, koncert, film, beszélgetés, kiállítás.

Mindenkit várunk szeretettel a Tolna Megyei Önkormányzat rendezvényén!

 

TELJES PROGRAM:

2022. szeptember 9. (péntek)

 

SZÍNHÁZTEREM:

17:00 Kaláka koncert*

20:00 Másnap – Beck és Szűcs

A haza alternatív zene kiemelkedő alakjai, Beck Zoli és Szűcs Krisztián zenés műsora, amelyben Cseh Tamás és Csengey Dénes a ’80-as években a fióknak készült dalait dolgozták fel Csengey Balázs segítségével.

NAGY CSATÁR:

09:00 Négyszögletű Kerek Erdő kiállítás

Megyeri János keze munkájának köszönhetően most Dömdödöm, Szörnyeteg Lajos, Ló Szerafin, Vacskamati, Mikkamakka és Nagy Zoárd is megelevenedik a szekszárdi Művészetek fesztiválján.

15:00 Simon Márton – rendhagyó irodalomóra

Simon Márton, a népszerű költő, slammer, aki zenei programszervezőként és szövegíróként is dolgozik, ezúttal rendhagyó irodalomórával jelentkezik a szekszárdi Művészetek fesztiválján.

17:00 Sántakutya – beszélgetések

Izgalmas történetek a tolnai dombok öleléséből: a program keretei között a fesztivál minden napján egy órát a helyi igaz történetek bemutatására fordítunk. A beszélgetéseket vezeti: Szabó Dominika.

18:00 Nyáry Krisztián előadása

Az író éppen 10 éve kezdte el barátainak publikálni a Facebookon azt a magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűd sorozatát, amelyből később Így szerettek ők címmel két kötet is született. Szekszárdi műsorában Tolna megye fontos íróit is megidézi.

20:00 Filmvetítés: A játszma

A vizsga című film folytatása, Kulka Jánossal és Nagy Zsolttal a főszerepben.

Forgatókönyvíró: Köbli Norbert

MŰVÉSZETEK HÁZA

18:30 Tóth Viktor jazzkoncert

Tóth Viktor, a többszörösen év jazz zenésze díjjal kitüntetett szaxofonművész, zeneszerző formabontó koncertje.

 

2022. szeptember 10. (szombat)

RENDEZVÉNYTÉR:

10:00 Simon Márton – rendhagyó irodalomóra

11:00 Nyáry Krisztián előadása

17:30 Fűszeres Zenekar koncertje

20:00 Grecsó-Hrutka koncert

A Libikókára keresztelt koncert/színházi estükön Grecsó Krisztián író és Hrutka Róbert zenész megrázó, felemelő és könnyed családi történetekkel szólítják meg egymást és a nézőket, a családi asztal hangulatát idézve meg.

NAGY CSATÁR:

09:00 Négyszögletű Kerek Erdő kiállítás

17:00 Sántakutya – beszélgetések

19:30 Filmvetítés: Örök mozi

Tóth János operatőr-rendező örök érvényű rövidfilm összeállítása 1982-ből.

 

MŰVÉSZETEK HÁZA:

19:00 Adorjáni Bálint: Capa-est

A fotóriporter személyes és szakmai életéről szóló felolvasó-színházi est keretein belül Adorjáni Bálint színész ad elő szövegrészleteket a Capa által és a róla írt könyvekből. Mindezt Szőke Barna és Boros Levente, a The Qualitons együttes tagjai színesítik az általuk írt és előadott zenei betétekkel.

 

2022. szeptember 11. (vasárnap)

SZÍNHÁZTEREM:

18:00 Variadance: János Vitéz*

Élőzenés táncköltemény két felvonásban.

 

RENDEZVÉNYTÉR:

10:00 Kárikittyom

Talponjáró, Messzelátó és Hangvarázsló előadásában rendkívül szórakoztató módon keverednek a magyar népmesei elemek a modern kor mindennapi használati eszközeivel.

19:30 Kollár-Klemencz Trió

A Kollár-Klemencz Kamara Trió személyes, intim hangvételű akusztikus koncertje, amelyet alapjaiban határoz meg a természet szeretete.

NAGY CSATÁR:

09:00 Négyszögletű Kerek Erdő kiállítás

11:00 Négyszögletű Kerek Erdő filmvetítés

17:00 Sántakutya – beszélgetések

MŰVÉSZETEK HÁZA:

16:00 Rubányi Anita és a Szekszárdi Gitárkvartett: Babits-Est

Babits-estünk először 2010. november 26-án, a költő születésnapján került bemutatásra 10 verssel és 10 zeneszámmal. A műsorban szereplő minden egyes Babits költeményt a Szekszárdi Gitárkvartett egy-egy saját szerzeménye követi.

18:00 Sohonyai Attila felolvasó estje Egy este, ahol a költő beszél versekről, azok keletkezéséről és mondanivalójáról. Nem hétköznapi formában, mégis a hétköznapokról.

*A KALÁKA és a VARIDANCE - JÁNOS VITÉZ előadásokra REGISZTRÁCIÓ szükséges, amelyet az alábbiak szerint lehet megtenni: A regisztrációs jegyeket minden nap 14:00-20:00 óra között lehet igényelni a +36 74 529 619-es telefonszámon, vagy a Babits Mihály Kulturális Központ jegypénztárában, melyeket az előadás kezdete előtt legkésőbb 30 perccel kell átvenni.

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás