TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2021. október 24.,
Salamon
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Régiós gazdaságfejlesztésről tanácskoztak 2021.06.11


Orbán Attila alelnök képviselte a Tolna Megyei Önkormányzatot "A Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna térségeinek fejlesztési programja" című fórumon, dr. Mikes Éva kormánybiztos meghívására.
A megbeszélésről szóló cikk forrása a kapos.hu hírportál.

198860680_1815637738599142_1001351031469763494_n

Egy dél-dunántúli gazdaságfejlesztési zóna kialakításáról tanácskoztak szakemberek csütörtökön a Bőszénfai szarvasfarmon.

A Pécsi Tudományegyetem mellett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári campusa is szerepet kapott a régió stratégiai programjának kidolgozásában. Az intézmény ugyanis tudásközpontként működik és folyamatosan részt vesz a régió gazdaság-, illetve vidékfejlesztésében.

- A szerepünk az, hogy támogassuk a fiataloknak az ittmaradását a régióban. Először is kínáljunk nekik lehetőséget a továbbtanulásra, majd ezt követően megfelelő munkahelyet - mondta a mai sajtóeseményen prof. dr. Kovács Melinda, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorhelyettese.

A program kidolgozása november és április között történt meg és rövidesen a kormány elé kerül. A cél a régió felemelkedése, felzárkóztatása, és versenyképességének növelése. Területe magába foglalja a Balaton kivételével Somogyot, Tolna nyugati és Baranya északi részét.

- A végső cél az, hogy ez a régió helyben tudja tartani a lakosságát. Nem szabad csak nagyipari központokbam gondolkodni. Vissza kell adni az erejét, a becsületét, a jövőképét, a lendületét ennek a nagy agrártérségnek, amelyikben élünk - tette hozzá dr. Mikes Éva, kormánybiztos.

A kaposvári campus tudományos munkatársai statisztikai adatokból és személyes, valamint tudományos munkáik tapasztalatiból állították össze a fejlesztési anyagot.

A Kaposvár és térsége növekedési centrumal kapcsolatban is készült egy tanulmány, illetve program a campuson, amelyet rövidesen megtárgyalásra készen adnak át a szakemberek.

198663025_1815637415265841_6440442574623141960_n

Orbán Attila alelnök és Biró Norbert, Somogy megye elnöke

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás