TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2022. október 2.,
Petra
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Jobb, szebb és szerethetőbb hellyé teszik a megyét 2022.02.03

Jobb, szebb és szerethetőbb hellyé teszik a megyét

A civilek tevékenységét méltatta köszöntőbeszédében Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök február elsején, a Tolna Megyei Önkormányzat ünnepélyes díjátadó gáláján. A Civilek Napja alkalmából idén is kihirdették, hogy ki nyerte el „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” címet és a „Bazsonyi Arany Mecénás Díjat”. A Szekszárdi Vármegyeháza dísztermében Potápi Árpád János honatya, nemzetpolitikáért felelős államtitkár mondott ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy a civilek tevékenysége hozzájárul ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat a megyében, amiért egyben köszönetet is mondott.

Részletek

CIVIL DÍJAK: SZŰK EGY HÉTIG MÉG LEHET PÁLYÁZNI 2022.01.12

CIVIL DÍJAK: SZŰK EGY HÉTIG MÉG LEHET PÁLYÁZNI

A 2021. esztendőben kimagasló eredményeket elérő és példás tevékenységet végző civil szervezetek pályázatait várja a Tolna Megyei Önkormányzat január 18-ig. A megye minden évben – immár 15 éve – átadja „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” díjat a szűkebb hazáért áldozatos munkát végző önkéntes közösségeknek. A február elsejei Civilek Napja alkalmából idén is ünnepi keretek között vehetik át a civil díjakat az arra érdemesek. A megyei önkormányzat a civileket segítő, önzetlen támogatókat is elismeri a „Bazsonyi Arany Mecénás Díjjal”.

Részletek

Dr. Korossy Ildikó főjegyző a megyei önkormányzati hivatal élén 2022.01.10

Dr. Korossy Ildikó főjegyző a megyei önkormányzati hivatal élén

A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetését illetően következett be változás az idei esztendőtől: dr. Korossy Ildikó látja el a megyei főjegyzői teendőket.

Részletek

Új értéktári kötetek 2021.12.16

Új értéktári kötetek

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a Kincses Tolna Megye című könyvsorozat legújabb két kötetét a Tolna Megyei Önkormányzat. A december 15-i eseményen Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Schubert Péter grafikus szólalt fel.

Részletek

Jó gazdák lesznek a falu- és tanyagondnokok 2021.12.16

Jó gazdák lesznek a falu- és tanyagondnokok

A falu- és tanyagondnoki képzés résztvevőit köszöntötte Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke szerdán délelőtt. A megyei önkormányzat hivatalában szervezett oktatás első alkalmával közel húsz település jelöltje hallgathatta meg a szakmai előadásokat.

Részletek

Kövesden fejlesztenek 2021.12.09

Kövesden fejlesztenek

Folyamatosan keresték a lehetőséget a fejlődésre a kövesdiek, mígnem Horváth István honatyának köszönhetően több mint 100 millió forint támogatást nyertek.
A jó hírt bejelentő sajtótájékoztatón részt vett és felszólalt Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke is.
Mint elmondta, régi és jogos igények fogalmazódtak meg, amelyeket immár sikerül is teljesíteni.
A bátaszéki kötődésű alelnök - és korábbi helyi képviselő - szívügyének tartja Kövesd, Bátaszék és Tolna megye gyarapodását egyaránt.

Részletek

Szép eredményekről esett szó a megyei közgyűlésen 2021.12.03

Szép eredményekről esett szó a megyei közgyűlésen

Munkaterve szerinti utolsó ülését tartotta az idén a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről.

Részletek

TOP Plusz Információs Nap Tolna megyében 2021.11.17

TOP Plusz Információs Nap Tolna megyében

Információs Nap keretében köszöntötte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Vármegyeházán összegyűlt – főként polgármesterekből álló – vendégeket. A településvezetők a Pénzügyminisztérium – mint a TOP Plusz kapcsán illetékes tárca – országjáró rendezvénysorozatának Tolna megyei állomásán tájékozódhattak a térség gyarapítását szolgáló új operatív program pályázatairól.

Részletek

Összefogtak a gyulaji családokért 2021.11.17

Összefogtak a gyulaji családokért

Széleskörű társadalmi összefogás útján kapott adományt a szeptemberben a 65-ös úton történt autóbalesetben elhunyt négy gyulaji, illetve a balesetben súlyosan megsérült szintén gyulaji fiatal családja.

Részletek

Immár 25 éve van jelen a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület 2021.11.08

Immár 25 éve van jelen a Tolna Megyei Népművészeti Egyesület

Fehérvári Tamás, közgyűlési elnök szívélyes szavakkal köszöntötte szombaton a huszonöt éves Tolna Megyei Népművészeti Egyesületet, mely kiállítással ünnepelte jubileumát a hétvégén. A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban nyílt tárlatot Juhász Katalin, az MTA tudományos munkatársa nyitotta meg. Beszédében kihangsúlyozta a közösség értékét, amely már több évtizede példaértékű szakmai munkát valósít meg a megyében.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás