TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2022. október 2.,
Petra
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Ágrárexport ügyben érkezett helyettes államtitkár a megyébe 2021.10.13

Ágrárexport ügyben érkezett helyettes államtitkár a megyébe

Növelni kell a magyar agrár- és élelmiszeripari kivitelt, amihez hagyományos és új piacokra is szükség van - mondta az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Szekszárdon. Dr. Bencsik Dávidot a megyei közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás fogadta.

Részletek

Társadalmi megbízatású alelnök tett esküt 2021.09.24

Társadalmi megbízatású alelnök tett esküt

Újonnan megválasztott alelnöke van a Tolna Megyei Közgyűlésnek, így Fehérvári Tamás elnök és Orbán Attila, főállású alelnök mellett mostantól Zsikó Zoltán alelnök is a megye gyarapításán dolgozik. Erről a megyei közgyűlés szeptember 24-i ülésén született döntés. Többek között arról is határozatot hoztak, hogy elfogadják a 2021-30 közötti időszakra vonatkozó Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepciót illetve Tolna Megyei Területfejlesztési Programot.

Részletek

Teremteni valamit 2021.09.02

Teremteni valamit

Mintegy kétszáz főnyi vendégsereg gyűlt össze a Bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban a szeptember elsejei Megyenapon. A többnyire megyei vezetőkből, polgármesterekből, önkormányzati szakemberekből álló közönség a megyei kitüntető díjasokat ünnepelte, valamint a 322. éve történt pecséthasználati jogosultságra emlékezett meg. A nemzetiségi kitüntetettekkel együtt összesen kilenc díj átadására került sor idén, mindez ünnepi műsor keretében. Reviczky Gábor színművészen kívül Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és Potápi Árpád János államtitkár állt a pódiumra – legelső verset mondott, a vezetők pedig beszédeket.

Részletek

Átadták a Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő díjait 2021.06.14

Átadták a Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő díjait

Agrár- és élelmiszergazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás volt a témája a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és tavaly ősszel megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőnek, melyen a megye általános iskola felső tagozatos és középiskolás csapatai vettek részt. A koronavírus járvány miatt ebben a tanévben online megoldásokkal lehetett a programot megvalósítani.

Részletek

MINI BÖLCSŐDE ÉPÜLT TENGELICEN 2021.06.11

MINI BÖLCSŐDE ÉPÜLT TENGELICEN

Az óvoda épületének kibővítésével oldották meg a régóta tervezett mini bölcsődei szolgáltatást Tengelicen, ahol számos korszerűsítésnek köszönhetően szeptemberben már fogadják a legkisebb gyerekeket is. Mindezt egy 93 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően valósították meg.

Részletek

Régiós gazdaságfejlesztésről tanácskoztak 2021.06.11

Régiós gazdaságfejlesztésről tanácskoztak

Orbán Attila alelnök képviselte a Tolna Megyei Önkormányzatot "A Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna térségeinek fejlesztési programja" című fórumon, dr. Mikes Éva kormánybiztos meghívására.
A megbeszélésről szóló cikk forrása a kapos.hu hírportál.

Részletek

Négy kategóriában 22 új érték került a megye értéktárába 2021.06.08

Négy kategóriában 22 új érték került a megye értéktárába

A pandémia miatti hosszú szünet után májusban újra összeült a Tolna Megyei Értéktár Bizottság, hogy az 57 beérkezett javaslatot megvitatassa. A továbbiakban ezek közül 22 érték bővíti a megyei értéktárat. Ezen javaslatokból a most is zajló Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőre diákok készítettek 10 érték javaslatot, ezek közül most kettő került fel a lajstromra.

Részletek

NAGYCSALÁDOS ÉLET - JANÓ CSALÁD 2021.06.08

NAGYCSALÁDOS ÉLET - JANÓ CSALÁD

Tolna megyei nagycsaládokról készítettünk kisfilmeket, hogy bemutassuk e "mini közösségek" olykor kihívásokkal teli, egyébként pedig boldog mindennapjait. Példás családok kerülnek a megye látószögébe, amelyek közül a Janó családot bemutató kisfilm tekinthető meg elsőként.

Részletek

Folytatódnak az útfejlesztések 2021.06.07

Folytatódnak az útfejlesztések

Idén év végéig az ötvennyolc települést magába foglaló Tolna megyei 2. számú választókerületet tekintve több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési és felújítási beruházások.

Részletek

Átadták a Kölesdet Kistormással összekötő kerékpárutat 2021.06.05

Átadták a Kölesdet Kistormással összekötő kerékpárutat

Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke képviselte a Tolna Megyei Önkormányzatot a kölesdi kerékpárút-átadó ünnepségen. A Kölesd és Kistormás között húzódó, mintegy két kilométeres útszakaszt június 5-én, nemzeti trikolór átvágásával bocsátották a helyiek rendelkezésére. Az eseményen Greifenstein József polgármester meghívására Potápi Árpád János államtitkár is részt vett, és szintén köszöntötte a résztvevőket.

Részletek

Előző   1 2 3 4 5 6 7 8 9  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás