TOLNA MEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2022. január 20.,
Sebestyén
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Energiahatékonyság szempontjából fontos projekt valósult meg tavasz végéig 2020.05.30

Energiahatékonyság szempontjából fontos projekt valósult meg tavasz végéig

2020. május 31-én zárul a TMFÜ Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség NKft. részvételével megvalósuló BOOSTEE-CE CE906 Interreg Central Europe projekt. A BOOSTEE-CE lényege az energiahatékonyság növelése a közép-európai városokban az intelligens energiagazdálkodás révén. Fontos területről van szó, hiszen például az Európai Unió elsődleges energiatermelésének közel 40%-át az épületek üzemeltetése használja fel, ami az összes szén-dioxid kibocsátás 36 százalékáért felelős. Az energiafelhasználás ésszerűsítése tehát gazdasági és környezetvédelmi okokból is rendkívül fontos.

Részletek

Díjaztuk az értékőr fiatalokat 2020.05.27

Díjaztuk az értékőr fiatalokat

Természeti környezet, sport és egészséges életmód. Ez volt a témája a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és tavaly ősszel megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőnek. A tavaszi, személyes részvétellel zajló tengelici záró program azonban a koronavírus járvány miatt sajnos elmaradt. Így az idei tanévben a vetélkedő első fordulójára beküldött munkák alapján hirdetünk eredményt.

Részletek

Új fejezet a megye életében: „Tolna 109” koncepció – a Made in Szekszárd interjúja Fehérvári Tamással 2020.05.26

Új fejezet a megye életében: „Tolna 109” koncepció – a Made in Szekszárd interjúja Fehérvári Tamással

Egy ideje új arcát mutatja a Tolna Megyei Önkormányzat új szerepéből fakadóan. Immár nem a fenntartó, mindenekfelett álló szigorú hatóság képét láttatja magáról, hanem a megyét összefogó, értékeit megbecsülő, fejlesztő, szervező és közösségépítő szereplőt. Ehhez igazodik a „Tolna 109” elnevezésű koncepció. Erről a kezdeményezésről kérdeztük Fehérvári Tamást, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökét.

Részletek

Fejlesztések a megyében: kerékpárút és ipari park is épül 2020.05.20

Fejlesztések a megyében: kerékpárút és ipari park is épül

Két sikeres TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projekthez kapcsolódó eseményre került sor május 19-én, Bonyhádon és Kölesden. A völgységi város ipari parkot létesít, így a helyi önkormányzat alapkőletételi ünnepséget szervezett. Utóbbi község pedig a szomszédos Kistormással összekötő kerékpárutat tervezi megvalósítani – délelőtt sajtótájékoztató keretében adták át a munkaterületet. A megyei önkormányzatot Orbán Attila alelnök képviselte mindkét programon, melyeken a térség országgyűlési képviselője, Potápi Árpád János is részt vett.

Részletek

Dr. Ritter Beáta a megyei önkormányzat új aljegyzője 2020.03.19

Dr. Ritter Beáta a megyei önkormányzat új aljegyzője

Tavasztól új főjegyzője lett a Tolna Megyei Önkormányzat Hivatalának, dr. Baranyai Eszter személyében, aki február végéig aljegyzőként dolgozott a szervnél. A megüresedett pozícióra nevezte ki március 16-val dr. Ritter Beátát a megyei közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás.

Részletek

Immár 25. ülését tartotta meg a bűnmegelőzési tanács 2020.03.11

Immár 25. ülését tartotta meg a bűnmegelőzési tanács

Kedden tartotta rendes ülését a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács, ahol tájékoztatást adtak az illetékes vezetők a megye elmúlt évi bűnügyi helyzetéről. Ugyanakkor ez volt az öt éve alakult tanács jubileumi, 25. ülése. A megjelenteket Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte, aki egyebek közt azt hangsúlyozta, ha nem is látványos, de annál hatékonyabb a bűnmegelőzési tanács tevékenysége.

Részletek

Új főjegyző a megye szolgálatában 2020.03.05

Új főjegyző a megye szolgálatában

Dr. Baranyai Esztert, korábbi aljegyzőt nevezte ki március 1-jével a Tolna Megyei Önkormányzat főjegyzőjének Fehérvári Tamás. Ahogy az elnök fogalmazott: a Megyei Közgyűlés a 2019-től kezdődő önkormányzati ciklusban is kiváló munkát kíván a Hivataltól, amire az új főjegyző személye is garancia.

Részletek

A megyei közgyűlés is a székelyek mellé állt 2020.02.27

A megyei közgyűlés is a székelyek mellé állt

A Tolna Megyei Közgyűlés szerdai ülésén fejezte ki támogatását a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését illetően. A testület arról határozott, hogy egyetért a célkitűzésekkel, hiszen a nemzeti régiók megalakulása fontos ügy. Tolna és Hargita megyék testvérkapcsolatának, a számos közös kulturális vonás, és a székelységgel való közösség tükrében, valamint a Parlament döntésével egyetértve született a megyei közgyűlés határozata.

Részletek

Minden település a megye közepe 2020.02.14

Minden település a megye közepe

Minden település a megye közepe – ezt sugallja a „Tolna109” koncepció, amely a Tolna Megyei Közgyűlés ülésén elfogadott marketing stratégia fő eleme. A grémium pénteken gyűlt össze a szekszárdi Vármegyeházán, többek között az idei évi költségvetés elfogadása okán. A megyei önkormányzat büdzséjének főösszege 2020-ban 1,463 milliárd forint.

Részletek

Előző   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás