Területi Választási Iroda hirdetménye
 
 

HIRDETMÉNY


A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 38.§. (1) bekezdése alapján a Tolna Megyei Területi Választási Iroda az alábbi hirdetményt teszi közzé:

A Tolna megyei választókerületben megyei listát állító jelölőszervezetek az alábbiak:

FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt,

Magyar Szocialista Párt,

Jobbik Magyarországért Mozgalom.

Fenti jelölőszervezetek által állított listák, valamint az azon szereplő jelöltek megtekinthetőek a www.valasztas.hu honlapon a „ választókerületek, szavazókörök, jelöltek, listák „ menüpont alatt, vagy munkaidőben a Területi Választási Irodán ( Szekszárd, Szent István tér 11-13. I. emelet 119. ).dr. Bartos Georgina
a Területi Választási Iroda Vezetője

 


 

HIRDETMÉNY

 

 

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 38.§. (1) bekezdése alapján a Tolna Megyei Területi Választási Iroda az alábbi hirdetményt teszi közzé:

 

A megyei önkormányzati képviselők választásának napja: 2010. október 3.

A Tolna Megyei Közgyűlés megválasztható tagjainak száma: 15 fő.

A megyei képviselőket a választópolgárok megyei listán választják. A választás tekintetében Tolna megye egy választókerületet alkot, melynek nem része Szekszárd megyei jogú város.

A megyei választókerületben listát állíthat az a jelölő szervezet, amely a választókerület választópolgárai 1 %-ának ajánlását összegyűjtötte. A Tolna megyei választókerület választópolgárainak száma 167.998 fő, így a megyei lista-állításhoz szükséges érvényes ajánlások száma:1680 fő.

Azok a jelölő szervezetek, amelyek a megyei választókerületben lévő települések választópolgárai 1 %-ának, de legalább 2000 választópolgár közös ajánlását összegyűjtötték, közös megyei listát állíthatnak.

A megyei listát és az azon szereplő jelölteket legkésőbb 2010. szeptember 3-án 16.00. óráig lehet az ajánlószelvények átadásával bejelenteni a Területi Választási Bizottságnál ( Szekszárd, Szent István tér 11-13. I.em.119.).

A Területi Választási Bizottság mellett működő Területi Választási Iroda elérhetőségei:

7100, Szekszárd, Szent István tér 11-13., telefon: 06/74-505-606, fax: 06/74-505-611, email: fojegyzo@tolnamegye.hu.

 

dr. Bartos Georgina
a Területi Választási Iroda Vezetője
 
Vissza