Megalakult a Tolna Megyei Értéktár Bizottság
 
Megalakult a Tolna Megyei Értéktár Bizottság 2013. március 21-én. A testület feladata a megyében található nemzeti értékek dokumentálása és megküldése a Hungarikum Bizottságnak.
 
Megalakult a Tolna Megyei Értéktár Bizottság
 
A Tolna Megyei Értéktár Bizottságot Dr. Say István, a Tolna Megyei Általános Művelődési Központ címzetes igazgatója vezeti. A testület tagjai: K. Németh András, muzeológus, Lajtai Zoltán, építész, Sümegi József, bátaszéki történész, gimnáziumi igazgató és Szabadi Mihály, népművelő.
Dr. Say István 
Dr. Say István
A megye hagyományait, helyi ételeit, italait, kézműves termékeit, a területén található építészeti, mezőgazdasági különlegességeket, természeti értékeket, kiemelkedő, egyedi értéket hordozó szokásokat törvény védi, hiszen hatályba lépett a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény. Ennek értelmében a Tolna Megyei Értéktár Bizottság feladata a megyében található nemzeti értékek dokumentálása és megküldése a Hungarikum Bizottságnak.

Megalakult a Tolna Megyei Értéktár Bizottság 
A Hungarikum Bizottság 2012. október 18-án alakult, feladata a Magyar Értéktár és a Hungarikumok Gyűjteményének összeállítása. A Magyar Értéktárban nyilvántartott egyes, megkülönböztetésre, kiemelésre méltó, a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítményének számító nemzeti értékeket a törvényben nevesített Hungarikum Bizottság hivatott, egyedi értékelés eredményeként, hungarikummá minősíteni.
Megalakult a Tolna Megyei Értéktár Bizottság 
wesselyj
 
Vissza